
Hvid chokolade mousse med syltede bær og sprød kiks
(kommentarer: 0)
Opskrift til 6-8 personer.
Der vil være masser af kiks, men bare rolig – de skal nok forsvinde.
Creme:
3,5 dl. fløde
200 g. hvidchokolade
1 stk. husblas
Kiks:
50 g. flormelis
25 g. honning
30 g. smør
25 g. mel
10 saltkorn
½ citron, skal af
Rå syltede bær:
200 g. friske bær
2-3 spsk rørsukker
1 vanilje stang
Eventuelt lakridspulver (Johan Bülow laver en rigtig lækker en af slagsen) til at drysse på toppen.
Start med at vende bær, sukker og udskrabet vanilje + stang sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
Udblød husblassen i rigeligt vand 5-8 min, skal være helt blød.
Varm ½ delen af fløden op til lige ved kogepunktet, hak chokoladen, husblassen smeltes i den rygende varme, fløden hældes over chokoladen, røres blank. Afkøles.
Når chokolade-fløde blandingen er afkølet og let tyknet, vendes den sidste ½ del let piskede fløde i.
Hældes i små forme (dem, moussen skal spises af) og afkøles helt.
Vend råvarerne til kiksen sammen, form til en rulle, og sæt på køl til den er blevet fast.
Skæres ud tyndt - der er til ca. 25 stk, i portionen. Bages ved 170 grader, til gyldne ca.8 min. - Hold øje med dem… Afkøles let inden de fjernes fra bagepladen.