Runesmad, opskrift

Skind stegt fisk med græskar-æble-ingefær-kompot

(kommentarer: 0)

  • Ca. 80 gr.(hvide faste fisk, ikke laks, ørred, makrel osv...)
  • 1-2 stk. Butternut græskar, eller 1/4 lædergræskar
  • 10 dl æblemost
  • 1-2 cm ingefær
  • Citron saft
  • Smør eller raps olie

Det grønne drys, kunne være: kørvel, purløg, dild, en eller alle...

Hvis fisken er hel, skæres fileterne af benet og deles i portioner (eller få fiske handleren til at gøre det), drys med lidt salt, og hvis fisken har skind, så lad det sidde, lad den let saltede fisk stå på køl i min. 1 time, kan sagtens stå natten over.

Fjern alle kerner + skind på græskaret og skær det i grove tern.

Sæt det over i gryde med æblemost så det lige dækker græskaren, og lad det simre til grov pure, til evt. mere most hvis det bliver for tørt.

Inden pureen skal serveres smages der til med salt, peber, revet ingefær, citronsaft og et klat smør eller et bløb rapsolie (koldpresset...).

Steg fisken på skind siden til den er gylden, og server med græskar pure og krydderurter..

Tilbage